Ознака: Уметничко

Централна фигура во италијанското движење „Арте повера“

Уметничко досие: Микеланџело Пистолето ПОВОД: На 11 мај годинава на Микеланџело Пистолето му беше врачено гран при за животно остварување на „Остен биеналето - Скопје“...

Чувар на музеј во Москва му доцртал очи на уметничко...

Чуварот на музејот посветен на Борис Елцин во Москва, од здодевност му доцртал очи на уметничкото дело „Три фигури“ на уметницата Ана Лепорскаја. Кога...

Уметничко дело, не допирај!

Интернетот како највлијателен медиум, сериозно дезориентиран меѓу загубените вредносни системи и пазарното работење, често создава публика со квазиобразованост, а не со знаење. Најголема жртва...