Ознака: спортска

Агонија и во македонската спортска традиција

Охридскиот пливачки маратон е традиционална спортска, оригинерна македонска, светски позната манифестација по која и Македонија е препознатлива во пошироки рамки. Токму оваа манифестација од...

Енергија за спортска синергија

Важно е, на пример, да се продолжи со енергетски ефикасни решенија за сите спортски објекти на кои тоа им е потребно. Сето тоа со...

Битолската спортска сала и нејзиното име

На последната јунска седница советот на општината Битола донесе одлука битолската спортска сала „Младост“ да се преименува според ракометарот Боро Чурлевски. Оваа одлука, во...

Нова спортска опрема за основното училиште „Аврам Писевски“

Македонскиот олимписки комитет донираше спортска опрема за потребите на основното општинско училиште „Аврам Писевски“, во пресрет на Меѓународниот ден на спортот за развој и...