Ознака: Совет на Европа

Совет на Европа: Итно да се смири ситуацијата во Франција со...

Комесарката за човекови права на Советот на Европа, Дуња Мијатовиќ, оцени дека е потребно „итно да се смири ситуацијата“ во Франција, повеќе од два...

Во Стразбур се расправа за начинот за организирање на референдумите

Парламентарното собрание на Советот на Европа, со седиште во Стразбур, реши да расправа за начинот на организирањето на референдумите во земјите-членки на организацијата, меѓу...

Русија пред излез од Советот на Европа

Во пресрет на зимската сесија на Парламентарното Собрание на Советот на Европа (ПССЕ), руските пратеници одлучија да го продолжат бојкотот на оваа паневропска организација,...

Состојбата во македонските затвори во најновиот извештај на Советот на Европа

Податоците од Извештајот на Советот на Европа за еволуцијата на ситуацијата во европските затвори од 2005 до 2015 година покажуваат дека во Република Македонија...

Советот на Европа бара Хрватска итно да го прекине полициското насилство...

Советот на Европа бара од Хрватска да го прекине колективното протерување и полициското насилство над илегалните мигранти, за што долго предупредуваат домашни и странски...

Матвијенко: Можно е Русија да излезе од ПССЕ

Претседателката на Советот на Руската Федерација, Валентина Матвијенко на средбата со претседателката на Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ) Лилијан Мори Паскје, изјави...

Голем скандал го тресе Советот на Европа

Некои пратеници на Парламентарното собрание очигледно со задоволство земале поклони и за возврат не ги објавувале критичните извештаи за човековите права во Азербејџан. Уште...