Ознака: Совет на Европа

Матвијенко: Можно е Русија да излезе од ПССЕ

Претседателката на Советот на Руската Федерација, Валентина Матвијенко на средбата со претседателката на Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ) Лилијан Мори Паскје, изјави...

Голем скандал го тресе Советот на Европа

Некои пратеници на Парламентарното собрание очигледно со задоволство земале поклони и за возврат не ги објавувале критичните извештаи за човековите права во Азербејџан. Уште...