Ознака: слоновите

Слоновите и леопардите во Африка повторно се на удар на ловците

Дозволите за лов на голем дивеч што ги издава Владата на Јужна Африка вклучуваат и извоз на тие животни. Одлуката да се дозволи лов...

Каква врска имаат слоновите и коронавирусот

Воведувањето карантин ширум светот поради пандемијата ѝ даде ретка можност на природата да живее без луѓе, но очигледно дека штетата е веќе направена и...