Ознака: свидетелства

МОН: Сите ученици навреме ќе ги добијат свидетелствата за учебната 2022-2023...

Сите ученици навреме ќе ги добијат свидетелствата за учебната 2022-2023 година, завршена е постапката за набавка и во тек е испораката, соопшти денеска Министерството...

Свидетелствата од лани ќе ги радуваат учениците на 1 септември

Деветтоодделенците и матурантите кои завршија тригодишно и четиригодишно образование ги добија свидетелствата веднаш по завршувањето на учебната година, односно уште во текот на месец...

Без свидетелски списи нема академски уписи

И покрај информацијата дека „свидетелствата за учениците на кои им се потребни за упис во средно, односно високо образование се веќе доделени“, во нашата...

Свидетелства нема, оценките чекаат во дневниците

ДОЦНИ ДОСТАВАТА НА ДОКУМЕНТИТЕ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО Наставниците чекаат да ги добијат формуларите од свидетелствата за да можат да си ги исполнат обврските, да ги пополнат...

Средношколскиот сојуз: Училишта бараат пари од учениците за издавање на свидетелства

Сојузот на средношколците реагира дека некои училишта бараат од учениците пари за издавање на свидетелства. - Изминативе неколку денови Сојузот на средношколци добива поплаки од...

Деветтоодделенците си ги зедоа свидетелствата

СО ПРОТОКОЛ ЗА ФИЗИЧКО ПРИСУСТВО НА УЧИЛИШТЕ Учениците со завршно деветто одделение во државата вчера си ги зедоа свидетелствата, бидејќи веќе денеска им се потребни...

Од свидетелствата е избришан полот на учениците

Во свидетелствата на учениците во Хрватска годинава првпат не се наведени полот на детето и имињата на неговите родители. Оваа новина предизвика реакции и...