Ознака: салата

Грашок се става под душек на принцеза, а не во руска...

Бесни глутници скитаат по улици. Уште побесни човечки битија со пушки во раце демнат по сокаци. Ама мене најбесни ми се гледаат оние меѓу...

Како го доби името салатата „Македонија“

Кон крајот на 18 век и почетокот на 19 век, салатата „Македонија“ стана општо позната и ги освои гурманите во Европа. Постојат две искажувања...