Ознака: Преживување

Експертите за преживување од нашето маало

Во овие три децении независно опстојување, македонскиот граѓанин стана вистински експерт за преживување. Но, по сѐ изгледа, соочувањето со последниот ценовен удар на и...

Рецепт за преживување

Токму првите луѓе на ММФ деновиве предупредија дека доколку не се сопре растечката инфлација, народот ќе излезе на улица. Тоа значи бран на големи...

Ајде да се радуваме

Во далечната 1948 година, светот беше сведок на чудо! Но што точно беше посведочено? Илјадници мажи, жени и деца, исполнети со радост се прегрнаа,...

Промовирана книга – водич за преживување на наставници

Новата книга во издание на „Арс ламина“ носи наслов „Од компетентност до комплетност: водич за преживување на наставници“ од Kиро Јорданов. Дека станува збор...

Очајничката борба за опстанок во Идлиб

  Над 900.000 луѓе се обидуваат да го преживеат најновиот судир во Идлиб, северозападна Сирија, пренесува Агенцијата за миграција на ОН. Раселените наоѓааат прибежиште во подземни...

Храна за преживување на судниот ден

Експертите сметаат дека печурките (и сите габични форми) би биле способни да растат и да се развиваат по нуклеарна војна, затоа што би се...

Преживување и изживување

Една од најраширените заблуди во нашите животи е дека на овој свет сме дојдени да уживаме во него. Мудреците тврдат дека не е така:...