Ознака: мост

Да се отстранат опасностите од камените гранитни коцки од мостот кај...

Директорот на Центарот за управување со кризи Стојанче Ангелов го посети мостот кај скопско Визбегово. Упати повик до надлежните институции за отстранување на опасностите...

Санацијата на мостот на Црна Река ќе трае околу два месеца

Поради напукнат бетонски столб на мост на Црна Река на линијата Гевгелија-Велес, помеѓу железничките станици Кукуричани-Градско во близина на Стоби, железничкиот сообраќај на овој...

ЦУК: Ангажирани нуркачи за под вода да се утврди состојбата на...

Центарот за управување со кризи, повикувајќи се на информации од Македонски железници, утринава информира дека покрај експертите од Градежен факултет, ангажирани биле и нуркачи...

Кафето – мост за поврзување различни култури

Во светот има 25 милиони семејства што заработуваат за живот од кафето. Кога ќе се земе предвид бројот на членовите на семејството, таа бројка...

Ангелов: Отстранета опасност за граѓаните кои минуваат под плоштадот Скендер Бег

Директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов информира дека тротоарот што минува под Стоковната куќа „Мост“ и плоштадот „Скендер бег“ е небезбеден...

Започна изградбата на два моста во село Преглово,општина Пласница

Деновиве започна долгоочекуваната изградба на два моста во село Преглово, општина Пласница. Локациите каде што се градат мостовите беа критични точки, реката често се...

Кинеската дијаспора – мост од светот до татковината

Кинеската дијаспора се охрабрува да игра поголема улога во поттикнувањето на модернизацијата на државата Кинеските иселеници, кои присуствуваа на 11-от национален конгрес на повратниците во...

Откако ќе добијат дозвола од Скопје најбрзо можно ќе постават цевки...

АД ЕСМ соопшти дека е подготвен, по добиена дозвола од Градот Скопје, да ги постави новите топловодни цевки на мостот „Беласица“ и ќе вложи...

Проектантот на мостот „Беласица“ вели дека со дрон не се утврдува...

Констатациите за оштетувања на конструкцијата на мостот „Беласица“ од пожарот коишто се однесуваат на состојбата на каблите за преднапрегање, а кои се донесени врз...

Кримскиот мост е рута што се користи за хранење на војната...

Украинскиот претседател Володимир Зеленски изјави дека мостот „Керч“, што го поврзува полуостровот Крим со Русија „носи војна, а не мир“ и затоа е воена...