Ознака: мистеријата

По 75 години, разјаснета мистеријата во Индиски Океан

Во Индиски Океан постои „гравитациска дупка“, место каде што гравитациската сила на Земјата е послаба, нејзината маса е помала од нормалната, а нивото на...

Зошто им се скршени носовите на египетските статуи

Решена мистеријата Статуите од Древниот Египет најчесто немаат нос, а покрај забот на времето, сега е откриено што друго ги уништило. Египтолозите наведуваат дека постојат...