Ознака: министер

По смртта на патникот на траектот на атинското пристаниште, министерот за...

Убиството на Андонис Кариотис од страна на членовите на екипажот на „Блу хоризон“ нѐ шокираше сите, никој не може да замисли дека грчките морнари,...

Лицето на суровата Британија: Која е всушност Суела Брејвермен?

Имајќи го предвид фактот дека и самата е ќерка на имигранти, непријателството на британската министерка за внатрешни работи кон мигрантите може да изгледа не...

Ристо Пенов седнува во министерска фотелја, ќе ја води локалната самоуправа

Собранието денеска со 63 гласа „за“ го избра Ристо Пенов за министер за локална самоуправа на 88. седница. Пенов доаѓа на министерската функција откако...

Изборот на Пенов за министер и денес во Собрание

Во Собранието денеска треба да продолжи 88. седница на која ќе се расправа за изборот на Ристо Пенов за министер за локална самоуправа и...

Предлогот Пенов за министер денес пред пратениците

Собранието денеска треба да ја продолжи 88. седница, на која пратениците ќе дискутираат за предлогот за избор на Ристо Пенов за министер за локална...

Дали со годините доаѓаат и меродавноста и компетентноста

Изборот на новиот министер за локална самоуправа како повод Според мислењата на експертите, Македонија не успева да воспостави најдобар систем при именувањето на јавните функционери,...

Француската влада ги објави плановите да назначи амбасадор за правата на...

Владата на Франција соопшти дека планира да назначи амбасадор за прашања кои ги засегаат лезбејките, геј, бисексуалците и трансродовите лица и кој ќе ги...

Филипче: Продолжувам да работам во интерес на пациентите и здравствените работници

Досегашниот министер за здравство Венко Филипче го сумираше своето работење во изминатите четири години. - Ми беше чест и задоволство во изминатите 4 години да...

Не се повлеков сам, моите позиции за спорот со Софија се...

Интересот да ме нема инаку не е само домашен. Знаете дека многумина кај соседот ќе бидат еднакво среќни да се ослободат од, како што...

Министер за смрт

Не, не е Министер за смрт за Венко Филипче, министер за здравство, тој според опозициската ВМРО-ДПМНЕ е министер за зараза и смрт, туку Министер...