Ознака: иван

Нова стихозбирка од Иван Џепароски

„Посвети и пофалби“ е насловот на новата поетска книга на Иван Џепароски што деновиве се појави во издание на здружението за уметност и култура...

Промовирана книгата „Два опита (Конески и Старделов)“ од Иван Џепароски

Промоцијата на книгата „Два опита (Конески и Старделов)“ од Иван Џепароски се одржа во салата за седници на Филолошкиот и Филозофскиот факултет при УКИМ....

Силна рефлексија од Шаховската олимпијада во Скопје

Во шаховскиот свет, Кочовски е познат како ФИДЕ-мајстор, а кај нас најмногу како селектор и неуморен организатор и судија на шаховските турнири. Олимпијадата во...

Излезе од печат „Македонска историска читанка“ од Иван Глигоровски

Деновиве од печат излезе новото публицистичко дело (11-то по ред) „Македонска историска читанка“, од новинарот и публицист Иван Глигоровски. Ова не е класичен наставен...

Јубилејна изложба на дела од Иван Велков

Јубилејна изложба под наслов „Иван Велков, 90 години од раѓањето“ ќе биде отворена денеска во Националната галерија, во објектот „Чифте-амам“. Ќе бидат претставени деведесетина...

Повторно ќе го живеам животот со полни гради

Насмеан и полн со енергија, утрово Иван беше на контрола на Клиниката за државна кардиохирургија. Тој е првиот пациент во земјава на кого му...