Ознака: Европејците

Колку пари им остануваат на Европејците на крајот на месецот?

Во 2022 година, европските домаќинства заштедиле една осмина од својот приход, покажуваат најновите податоци. Меѓутоа, во која земја луѓето најмногу штедат? Во ЕУ, Германија...

Европејците стануваат сè посиромашни

Просечната земја од Европската Унија (ЕУ) е посиромашна по жител од секоја американска сојузна држава, освен Ајдахо и Мисисипи, според сознанијата на независна експертска...

Античка ДНК откри како Европејците го избегнале истребувањето пред 20.000...

ДНК извлечена од коските на над 350 луѓе што живееле пред десетици илјади години откри досега непознати поглавја од европската праисторија Новите податоци ги идентификуваат...

Како случувањата во Украина можат да ги поделат Европејците

Поддршката за Киев е морално потребна и е во најдобар интерес на Европската Унија. Европејците треба да го искористат овој момент на единство за...

Дали ковид-сертификатите на ЕУ им го спасија летото на Европејците

Дигиталните сертификати првично беа воведени како алатка за да се спаси летната сезона во Европа, но сега, кога таа заврши, треба да се запрашаме...

На Европејците не им се мрднува од дома

По две години работење онлајн во услови на корона-криза, наодите на две одделни истражувања на иста тема, едното на институтот „ЈуГов“ и второто на...

Брак без љубов меѓу Европејците и Американците

САД и Европа се како стара брачна двојка. Децата веќе го напуштија домот, љубовта едвај постои, но разводот не доаѓа предвид, па затоа мора...