Ознака: државните

Маргинализација и заборав на сопствените придобивки и идентитет?

Голем дел од научната фела јавно го поставува прашањето зошто државата не ги доделува овие значајни признанија, како што се наградите „11 Октомври“, „Свети...

Систем на отчетност за државните функционери

Постои ли методологија за мерливост на ефектот во работата на министрите? Има ли начин да се протолкува кој од државниците во практика бил успешен...