Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25374)

Германија прв предизвик, Бонер не отпатува

Огромен хендикеп ќе биде отсуството на Девана Бонер на овој меч. Нема дополнителен повик, за Хале патуваме со 11 кошаркарки и со желба да...

Прстот на чело!

Што ни се случува? Зарем е малку што сериозно нѐ стресе пандемијава, енергетската криза ни тропа на врата сѐ погласно, а обичниот граѓанин е...

Оставка? „Мало сутра!“

По добивањето на (ЕУ) датумот и примањето на пораката (од граѓаните), се надоврза давањето оставка, како непресушен извор на хумор и сатира. И отвори...

Правична и процентуална застапеност на лицата со посебни потреби во...

Ние, Македонците, отсекогаш сме имале позитивен и афирмативен пристап кон маргинализираните групи во нашето општество. Ваквиот однос можеби се должи на нашата нововековна и...