Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24907)

Коронавирусот ја зголеми опасноста од предатори на интернет

ЕВРОПОЛ ПРЕДУПРЕДУВА Пандемијата на коронавирусот разбирливо ги принуди граѓаните повеќе од вообичаено да го минуваат времето пред компјутер и на интернет, но во овој период...

Зголемена доза оптимизам е најдобра терапија

Особено важно и од голема помош е да постојат дневна рутина и распоред на активностите ПСИХИЈАТРИТЕ СОВЕТУВААТ КАКО ДА СЕ ПРЕБРОДИ КРИЗАТА Во време на ковид-19...

Приказни од самоизолациjа

Време е да се биде дома Веќе подолго време сите сме дома, заедно. Неочекувано ја откриваме убавината на просторот, на нашиот топол дом, кој сега...

Меридијани

Вашингтон - Најмалку шест луѓе загинаа во силно невреме во јужниот дел на Мисисипи, каде што исто така се оштетени и околу 300 куќи...

Пандемијата ќе трае уште четири месеци

Испитување на јавното мислење покажува Анкета спроведена во шест земји покажува дека испитаниците очекуваат пандемијата од коронавирусот во светот да трае уште четири месеци. Податоците...

Нееднаква битка против коронавирусот во ЕУ

Повеќето централноевропски земји на ЕУ не се членки на еврозоната и затоа многу потешко може да се справат со пандемијата, бидејќи немаат пристап до...

Скопско- инфо

Општина Гази Баба ги анимира граѓаните во изолација Општина Гази Баба преку предлози за музика, филмови, книги и предлози за разни други предизвици што ќе...

Контејнерите останаа затрупани со ѓубре

Преполнети контејнери, затрупани со ѓубре има насекаде во населбите Ново Лисиче и Аеродром. Вакви слики се присутни и во другите скопски населби, Кисела Вода,...

Колку на зелените пазари се почитуваат мерките за заштита

Напливот на купувачи на зелените пазари, непосредно пред велигденските празници, ја зголемува опасноста од ширење на заразата. И покрај забраната за групирање на повеќе...

Коронавирусот има сојузници?!

Како што покажуваат податоците од МВР, само за време на викендов продолжениот полициски час го прекршиле околу 400 луѓе. Ваквото неодговорно однесување на поединци...