Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24907)

Славни а насилни

И покрај сиот луксуз и раскош во кој живеат, холивудските ѕвезди сепак имаат свои темни страни, за кои ретко кога се зборува и пишува....

Домување

Ослободете се од вишокот работи Повеќе не можете да барате изговор дека немате слободно време да ги средите плакарите. Затоа, дозволете си големото пролетно чистење...

Зуење во телото – нов симптом на коронавирусот

Речиси половина од заразените со коронавирус укажуваат на постоење на нови симптоми и чувствуваат нешто како зуење во телото. Луѓето што го искусиле овој...

„Смартифај“ ја приближува културата

Приказните зад уметничкото богатство, како што е „Смртта на Сарданапалус“ од Делакроа во „Лувр“ и „Фаетон, возејќи ја кочијата на Сонцето“, во Кралската академија...

Одржувајте ја дневната рутина

Ако сте еден од оние што работат од дома во последните неколку недели, можеби во почетокот ќе се чувствувавте одлично. Нема повеќе вознемирувачки утра...

Стареењето може да биде реверзибилен процес, засега кај глувците

Студијата била спроведена на глувци на средна возраст. Но, теоретски, одложувањето на епигенетските промени може да биде на глувци и на луѓе на која...

За политичарите (не) важи карантинот

Ни балканските политичари не се помалку изложени на ризикот од коронавирус, но неодминлив е впечатокот дека тие недоволно одговорно се однесуваат кон препораките за...

Бизнис – инфо

Данска и Норвешка први ќе закрепнат економски по пандемијата, Македонија на дното Данска и Норвешка се на врвот на земјите со најотпорни економии, односно земји...

Во Македонија засега не се чувствува недостиг од производи од животинско...

Со оглед на фактот дека јајцата влегуваат во категоријата на основните прехранбени продукти, постојано се зголемува нивната побарувачка, но и велигденските празници дополнително влијаат...

Турбуленции на глобалниот пазар на месо

Глобалниот пазар на месо постојано се менува, индустријата останува без работници, а клиентите ги менуваат навиките, додека меѓународната трговија станува сѐ потешка Месната индустрија низ...