Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24629)

Србија го заврши автопатот кон Македонија

Јужниот крак од автопатот на Коридорот 10 од Србија кон Македонија и Грција е целосно завршен и во зависност од временските услови, во следните...

Високи концентрации на железо во почвата и во зеленчукот во Кавадарци

Забележани се високи концентрации на никел и железо во почвата кај кавадаречко Возарци. Повисоки вредности се забележани и во зеленчукот. Некои зеленчуци примаат повеќе,...

Минималецот ги брка работниците

Има огромна одбивност од работниците кон нископлатените работни позиции, особено во трудоинтензивните дејности, како што се текстилната, преработувачката и кожарската индустрија, што и не...

Меѓународна соработка на акцелераторот на УКИМ

Бизнис-акцелелераторот на УКИМ за технолошки напредни стартапи неделава им е домаќин на група од шест професори и седумдесетина студенти на мастер-програма за бизнис и...

Вие сте зимата

Суверенистите не се претставници на „затворените“ општества. Напротив, тие се отворени за новите политички текови. Отворени се за борба со новиот светски поредок и...

Доаѓа ли зимата во ЕУ?

Една популарна приказна вели дека изборите за Европскиот парламент во мај ќе бидат „трет чин“ од популистичката драма, која почна во 2016 година со...

Средната класа се истенчи

Познавачите на економските состојби сметаат дека средниот слој во Македонија постои, но тој е малоброен и нема никакви влијанија врз политичките, економските и генерално...

Иран рестартира делови од нуклеарната програма

Иранскиот претседател Хасан Рохани порача дека земјата ќе ги задржи резервите на збогатен ураниум наместо да ги продаде во странство, како што е предвидено...

Високите тревници и сувите гранки обврска на станарите или на надлежните

Доколку граѓаните забележат суви, заболени или опасни дрвја пред паѓање, треба писмено да се обратат до Секторот за комунални работи на градот Скопје. Нивни...