Ознака: генерации

Конески денес е клучен патоказ за новите генерации

„Просто и строго – Конески“ е најновото дело посветено на Конески од авторот Иван Антоновски. Со издавањето на книгата, во книгоиздавателството „Матица македонска“ се...

Средби на генерации од сите возрасти

Од првите денови на септември, со почетокот на учебната година и со работата на градинките во полн состав, почнаа моите генерациски средби. Не, не...

Доаѓа пекол за следните генерации

Земјите во развој и земјите со забрзана економија (Кина и др.), кои имаат над 80 отсто од вкупното население во светот, земаат сѐ поголем...

Вековниот сон на сите генерации

Денес, 31 година по 8 септември 1991 година, само по себе се наметнува прашањето дали со осамостојувањето Македонија ги оствари сите свои поставени идеали....

Да се инвестира во младите генерации

Европа буквално ни ги граба младите и квалитетни кадри, државата не наоѓа вистинско решение како да ги задржи и да ги мотивира за да...

Македонија сè уште не е она за што сонуваа генерации Македонци

Општиот впечаток за тоа колку успешно државата ги воспоставила внатрешните механизми за функционалност е дека Македонија и по 30 години сѐ уште има мноштво...

Дигитализација на учебниците – пат кон иднината или осакатување...

Деновиве сме сведоци на вистинска експлозија на негодување во јавноста поради најавата на МОН за дигитализација на учебниците. И како и секоја наша реформа...

Економскиот факултет 60 години произведува успешни генерации

ПРИЛЕП Економскиот факултет во Прилеп одбележува значаен јубилеј, 60 години од неговото основање. Шестдецениското успешно функционирање на Факултетот претставува потврда за неговиот институционален капацитет да...

Невистините и грешките во учебниците уништуваат генерации

Учебникот по социологија ги запали социјалните мрежи, каде што многумина прашуваат како е можно цели генерации ученици да учат дека на жените седејќи дома...

Ретро забава за генерациите што никогаш не остареа

Се е подготвено за саботната ретро забава, насловена според хитот „We are family“ на групата „Систер слејџ“, со која менаџерот и креатор на некогашниот...