Ознака: бројки

Мундијалот низ бројки

Светската фудбалска федерација (ФИФА), по објавувањето на составите на 32-те репрезентации што ќе играат на Светското првенство во Австралија и во Нов Зеланд, објави...

Говорот на бројките

По изминатите речиси 76 години секојдневно континуирано излегување, денеска во рацете го имате 25.000-то издание на првиот македонски дневен весник „Нова Македонија“. Колку ли само...

Велика Британија повеќе нема да објавува податоци за бројката на починати...

Властите во Велика Британија објавија дека привремено го стопираат секојдневното објавување на најновите податоци за бројот на починати во пандемијата на коронавирус. Одлуката е...

Бројки, појави, предлози

Бидејќи честопати ги мешаме термините или ги поистоветуваме регионите со изборните единици или општина со град, треба да се знае кои се тие и...

Силата е во бројките

Некои европските партнери на НАТО стравуваат од внатрешниот предизвик што го поткопува сојузничкото единство во период на голем подем на Русија и од забрзаното...

Бројките и буквите во политиката

Иако идеите, идеологијата, програмите, кадровскиот потенцијал би требало да претставуваат носечки столб на секоја здрава демократија и од тоа да не се отстапува, изгледа...

Протести, бројки и ефекти

Општиот впечаток дека протестите против промена на уставното име, иако секојдневни, сепак, се недоволно организирани поради што во јавноста сѐ помали се надежите дека...

Културата во 2018-та низ бројки

Министерот за култура Асаф Адеми направи пресек на проектите и активностите што се реализираа во 2018 година со поддршка од Министерството за култура, со...