Ознака: Битолски весник

Одбележан дијамантскиот јубилеј на Битолски весник, 60 години од излегувањето од...

Племето наше е пиреј и не го ништи ни една војска. Ама ти колку сакаш кошкај ја, корни ја, куби ја, таа пак не...

Шеесет години на Битолски весник

Битолски весник,  денеска во Кристалната сала на Офицерскиот дом, со низа манифестации ќе  го прослави својот јубилеј, 60 години од излегувањето на првиот број. Пред...

Доделени признанијата на најуспешните битолчани по избор на „Битолски весник“

Во прекрасен амбиент и незаборавна гала вечера, пред повеќе од 600 гости беа прогласени најуспешните битолчани по изборот на читателите на Битолски весник. На Манифесатцијата,...

Врачена наградата за новинарство на Битолски весник „Тоде Петревски“

Денеска во амфитеатарот на Славјанскиот универзитет во Битола беше врачена наградата за новинарство на Битолски весник која го носи името на покојниот новинар на Радио...

Наградата Битолски весник,  „Тоде Петрeвски“ за Маја Богоевска

Со одлука на редакцијата на Битолски весник, најстариот локален печатен медиум во државата, кој на 29 април наполни 59 години од излегувањето на првиот...

Посебно признание од ЗНМ за Менде Младеновски

На Манифестацијата „Избираме најуспешни битолчани 2021“ претседателот на Здружението на новинарите на Македонија Младен Чадиковски на директорот на Битолски весник, Менде Младеновски, во името...

Виолета Томовска добитник на признанието за трајни вредности на манифестацијата на...

Со врачувањето на наградите и незаборавна забава во ресторанот „Вавилон“ во присуство на над 600 гости, се одржа традиционалната 23. по ред манифестација на...

Распродадени сите влезници за изборот на најуспешните битолчани, во живо ќе...

До официјалното прогласуање на најуспешните битолчани за 2021 година, по изборот на читателите на Битолски весник, остануваат само уште три дена. Се е подготвено за...

„Битолски весник“ го отпечати триилјадиот број

„Битолски весник“, најстариот локален печатен медиум во државата, кој континуирано излегува цели 59 години го издаде 3.000-от по ред број. Тоа е своевиден рекорд на...

Врачена наградата „Тоде Петревски“ на дописникот од Битола, Стевче Митревски

Во присуство на семејството на покојниот новинар Тоде Петревски, новинари и почитувачи на неговото новинарско дело, денеска во Битола беше врачена наградата на Битолски...