Ознака: Битолски весник

Битолски весник слави 59 години од излегувањето на првиот број

Битолски весник, најстариот локален печатен медиум во државава, утре го прославува својот 59-ти роденден. На 29 април 1964 година, во предвечерието на празникот на...

Битолски весник отвори радио-интернет телевизија „Б 97 Битола“

Најстариот локален весник во државата Битолски весник, кој постои повеќе од 58 години заедно со Радио Б -97 отвори радио – интернет телевизија „Б...

Врачена наградата на Битолски весник „Тоде Петревски”

Во присуство на членовите на најтесното семејство, новинари и почитувачи на неговото дело, денеска во амфитеатарот на Славјанскиот универзитет „Г.Р. Державин“ во Битола, беше...

Анета Блажевска добитник на наградата „Тоде Петревски”

Добитник на наградата за новинарство „Тоде Петревски“, која локалниот неделник  Битолски весник традиционално 17 години по ред посмртно ја доделува во чест на покојниот...

Весник од кој битолчани учеа да читаат!

На денешен ден, пред точно 57 години, во далечната 1964 година, во предвечерјето на Празникот на трудот, 1 Мај, излезе првиот број на Битолски...

Доделени „Оскарите“ на Битолски весник

Во Центарот за култура по сите здравствени протоколи, пропишани од Министерството за здравство и Комисијата за заразни болести се одржа годинашната традиционална манифестација на...

Наградата на Битолски весник „Тоде Петрески“ за Блаже Докуле

Добитник на годинашната награда за новинарство на Битолски весник, која го носи името на еден од доајените на битолското и македонското новинарство, Тоде Петрески,...

Битолски весник, светилник на битолското новинарство

Утре, на 29 април, Битолски весник ќе го одбележи својот голем јубилеј, 56 години од излегувањето на првиот број. На 29 април 1964 година, пред...

Сѐ е подготвено за „оскарите“ на „Битолски весник“

До завршниот дел на манифестацијата „Избираме најуспешни битолчани“ за 2019 година, остануваат уште само нецели три дена. На три дена пред официјалниот избор на...

Битолски весник избира најуспешни битолчани за 2019 година

Во организација на најстариот неделен весник во државата, Битолски весник, кој навлезе во 57 година од печатењето на првиот број, ги почна подготовките за...