Ознака: Битолски весник

„Битолски весник“ прослави 55 години од основањето и издавањето на првиот...

Редакцијата на „Битолски весник“ свечено го обележа јубилејот 55 години од основањето и излегувањето на неговиот прв број.  Редакцијата на „Битолски весник“ од 1964 година...

Педесет и пет години „Битолски весник“

„Битолски весник“, в петок на 17 мај, во Народниот театар ќе го одбележи својот златен и редок јубилеј, 55 години од излегувањето на првиот...

Битолски весник слави 55 години постоење

Денеска Битолски весник го слави својот 55 роденден. На денешен ден, поточно, на 29 април 1964 година Битолски весник го отпечати првиот број. На 29...

Менде Младеновски: Низ Сцили и Харибди – 55 години „Битолски весник“

По неколку неуспешни обиди да се отвори локален печатен медиум во Битола, на иницијатива на првиот главен уредник на „Битолски весник“, Владо Ласковски, кој...

Гран При наградата за адвокатот Тома Фила

Во присуство на околу 800 гости, во преполнетата сала на ресторанот “Вавилон” во Битола беа прогласени најуспешните битолчани за 2018 година, според изборот на...

Марјан Танушевски добитник на наградата на Битолски весник „Тоде Петрески“

Со пригодна свеченост, во присуство на членовите на најтесното семејство, почитувачи на неговото дело, како и колеги новинари, денеска во просториите на Универзитетската библиотека...

Битолски весник одбележа 54 години од првиот број

На 29 април, пред точно 54 години, во далечната 1964 година, во предвечерието на празникот на трудот, 1 Мај, излезе првиот број на Битолски...