Ознака: Битола

Објектот „Парк“ во Битола нема да се реконструира со европски пари

Делегацијата на Европската Унија во Скопје соопшти дека таа нема да ја финансира реконструкцијата на објектот „Парк“ во Битола. Ова стои во известувањето од...

Битола одбележува 79 години од ослободувањето

Денеска Битола одбележува 79 години од  ослободувањето. Во чест на прославата на 79 годишнината од  ослободувањето на Битола, во изминатите неколку дена во градот...

Битола добива парно греење, завршија градежните работи на топловодот од РЕК...

Завршија градежните работи на топловодот од РЕК Битола до Битола и веќе започнуваат активностите за изградба на топловодната мрежа во самиот град, истакна премиерот...

Во срцето на Македонија не смее да има клуб со име...

Сметам дека во срцето на Македонија, поточно во Битола, не смее да има клуб со име на докажан фашист како што е Ванчо Михајлов,...

Целовечерен концерт на Билјана Дамјановска и Сефедин Бајрамов во Битола

Утревечер во Големата сала на Центарот за култура познатите битолски и македонски естрадни уметници, Билјана Дамјановска и Сефедин Бајрамов со голем  целовечерен концерт ќе...

Поднесени осум кривични пријави за намерно предизвикување пожар

СВР Битола соопшти дека во последните месеци на подрачјето во Битолскиот регион се случија голем број пожари на отворен простор, како последица од намерно...

Во борбите со Хамас загина израелски градоначалник сметан за голем поддржувач...

Градоначалникот на израелски Шаар Ханегев, Офир Либштајн, што годинава беше во Битола на 80-годишнината од депортацијата на македонските Евреи, загина денес за време на...

Започна 32 издание на фестивалот на класична музика „Интерфест“

Со операта „Рита“, во изведба на Националната установа „Опера и балет“, започна 32 издание на Интернационалниот фестивал на класична музика „Интерфест“, во Народниот театар...

Ревизори на ДЗР регистрирале многу неправилности во работењето на Клиничка болница-Битола

Ревизори на Државниот завод за ревизија, по извршената ревизија во ЈЗУ Клиничка болница-Битола, информираат дека во просториите на Болницата во посебен објект, бункер, сместен...

Заробеници во сопствениот град

Повеќегодишни ненадминати проблеми на лицата со физичка попреченост во Битола „Подобро ќе ми беше доколку се наоѓав во затвор во Шутка отколку дома. Повеќе од...