Ознака: Бизнис инфо

Бизнис инфо

Ново зголемување на цената на лебот, брашното и на печивата До крајот на ноември цената на лебот, брашното и на печивата ќе се зголеми за...

Бизнис инфо

Регионален самит на централните банки во Црна Гора Во текот на изминатиот викенд, во Црна Гора се одржа Самитот на министри за финансии, гувернери на...

Бизнис инфо

Бислимоски: Регулаторна да ја одредува и цената на водата Регулаторната комисија треба да ја одредува и цената на водата, зашто ќе го релаксира и притисокот...

Бизнис – инфо

Фискален бројач ќе прикажува како се трошат буџетските пари Фискалниот бројач е новата алатка на Министерството за финансии, која на дневна основа ги прикажува приходите...

Бизнис – инфо

Италија со стратегијата за водород тешка 10 млд. евра Италија ги утврди насоките во стратегијата за водород, планирајќи 10 милијарди евра инвестиции до крајот на...

Бизнис – инфо

Намалена процената за економски пораст во Германија во 2021-та Советот на економски советници на германската влада ја ублажи процената на падот на најголемата европска економија...

Бизнис – инфо

Околу 60 отсто од канадските ресторани би можеле да банкротираат Повеќе од 1.200 ресторани во Канада се здружија во повикот до Владата за посилни и...

Бизнис – инфо

Ветерниот парк „Богданци“ со рекордно производство на струја Паркот на ветерни електроцентрали „Богданци“ до крајот на август испорачал рекордни над 87 гигават-часа електрична енергија, што...

Бизнис – инфо

Нови милион невработени во САД Бројот на нови барања за исплата на надоместок за невработеност во САД повторно минатата недела го надмина нивото од еден...

Бизнис – инфо

Коронавирусот го забрза демонтирањето на крузерите Индустријата на патувањето со крузери е еден од најтешко погодените сегменти на туризмот, а со оглед дека никој сè...