Ознака: Ана Стојаноска

Коле Чашуле беше неверојатен човек, како мудрец од приказните

„Чашуле: приказнувачот“ е интимна книга што истовремено и на научен и на личен начин го толкува творештвото на Коле Чашуле. Ја имав привилегијата, едно...

Враќањето дома е едно од најубавите чувства

АНА СТОЈАНОСКА, УМЕТНИЧКА ДИРЕКТОРКА НА МТФ „ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“ Вечерва по 57. пат во Прилеп ќе започне најзначајниот театарски фестивал во земјава, МТФ „Војдан Чернодрински“, под...

Ана Стојаноска е нова претседателка на МТФ „Војдан Чернодрински“

На денешното собрание на МТФ „Војдан Чернодрински“ д-р Ана Стојаноска, театролог, професор, е избрана за нова претседателка на Фестивалот. Изборот доаѓа откако собранието на...

„Дијалози во еднина“ нова книга од Ана Стојаноска

„Дијалози во еднина“ е насловена новата книга од Ана Стојаноска („Култура“, 2019), промовирана во Факултетот за драмски уметности. Станува збор за книга-експеримент, обид на...