Викендов марш за Рацин на планината Лопушник

Традиционално во последниот викенд пред 13-ти јуни, денот на загинувањето на големиот поет Коста Солев - Рацин, велешкото еколошко друштво „Грин Пауер“ во соработка...

Нов мурал го краси влезот на Центарот за култура во Кичево

Од пред петнаесетина дена влезот на Центарот за култура „Кочо Рацин“ - Кичево, го краси нов мурал, дело на уметницата Ивана Самандова, која во...

Mатични лекари протестираа пред ФЗО во Прилеп, изразија револт од казнената политика на фондот

Поголема група на матични лекари од Прилеп денеска протестираа пред ПО на Фондот за здравствено осигурување - Прилеп, со што го изразија својот револт од казнената...

Промовирани новите додипломци и магистри на Правниот факултет – Кичево

Во големиот амфитеатар на Правниот факултет - Кичево, со мала свеченост денес беше промовирана 12-та генерација додипломци и магистри, кои во изминатите 12 месеци...

Нови правила за спортски риболов на Осломејско Езеро поради мрестот на крапот

СРД „Хантер фиш“ од Кичево донесе нови правила за спортски риболов за периодот од 15 мај до 30 јуни годинава, поради мрестот на крапот...

Ученици го чистеа охридското крајбрежје, апелираат да не се фрла ѓубре во езерото

Во рамки на проектот „Чиста животна средина за светла иднина“ Деновиве во Охрид се одржаа неколку еко-акции за чистење на крајбрежјето на Охридското Езеро. На...

Кумановци сè уште купуваат вода за пиење, утре резултати од ЦЈЗ Куманово

Кумановци сè уште купуваат вода за пиење. Надлежните од јавното претпријатија „Водовод“ и граѓаните го чекаат последниот резултат од земените мостри од центарот за...

Четврти меморијал „Сашо Божиноски“ реализиран од ПСД „Бистра“ – Кичево

Група кичевски планинари и почитувачи на ликот и делото на прерано починатиот претседател на Планинарско-спелеолошкото друштво „Бистра“ од Кичево, денеска го реализираа четвртиот меморијал...

Високите цени не ја намалуваат посетеноста на кичевскиот зелен пазар

Цените на овошјето и зеленчукот на кичевскиот зелен пазар се повисоки од ланските и  покрај добрата снабденост. - Доматите денес се продаваа по цена од...

Водата за пиење во Куманово ја проверуваат три независни лаборатории, пред да биде одобрена...

Поголем дел од Куманово денес нема вода за пиење, соопштија надлежните од Јавното претпријатие (ЈП) Водовод. На денешната прес-конференција по завршување на седницата на Општинскиот...