Родителите на Јана незадоволни од одлуката на обвинителството најавија дека заминуваат од Македонија

За нас лично одлуката на обвинителството од Битола да се откаже од кривично гонење по службена должност на лекарите и медицинскиот персонал кои беа вклучени во...

За еден ден се вади цела плата, за сезона добар автомобил

Еден од најздравите плодови што виреат на поголема надморска височина на македонските планини е боровинката - плод што во овој период е добро созреан...

Наташа Петровска се враќа во образованието

Актуелната градоначалничка на Битола, Наташа Петровска, која не ја доби довербата на матичната партија СДСМ да се бори за втор мандат, по завршувањето на...

Прашина што се крена од површините на новите соларни електрани го замрачи небото над...

Доцна попладнево северен ветер кој почна да дува со силен интензитет, придонесе големи количества прашина која доаѓаше од површините на новите фотонапонски централи, за...

Главната сестра во Битолската болница поднесе оставка

Главната медицинска сестра во Клиничката болница во Битола, Радмила Бајовска, поднесе неотповиклива оставка. За оставката на местото главна сестра, Бајовска покрај директорката на болницата...

Цените на кичевскиот пазар рушат рекорди, кило домати или пиперки никогаш не биле повеќе...

Годинава висината на цените на овошјето и зеленчукот на кичевскиот зелен пазар толку пораснаа што ги срушија сите рекорди и се далеку од реалните...

Добитникот на лото-седумка од Кавадарци: Слушајте ја сопругата кога ви ги кажува нејзините среќни...

Секогаш слушајте ја вашата сопруга особено кога ви ги кажува нејзините среќни броеви за лото. Ова е поуката на добитникот на големата лото премија...

Лекари нема ниту за лек

На Уролошкото одделение во Битола, на пример, има само еден лекар-специјалист што се грижи за илјадници пациенти, а слична е состојбата и на другите...

Шарпланинци го спасиле својот газда од мечка

Иако Даут Реџепи од село Колари со сточарство се занимава близу 40 години, сепак минатиот понеделник ќе го памети додека е жив, поради блиската...

Над 700 садници не преноќија ни една вечер во Битола

Битолчани кои себеси се доживуваат како граѓани на конзулска Битола никако не се менуваат и што е најлошо, не ги менуваат ни своите навики. Само...