Мирен протест на граѓани од Прилеп за заштита на животната средина, против неподносливата миризба

Со едночасовен мирен протест и блокада на крстосница, околу 200 прилепчани го искажаа својот револт од неподносливата миризба што се шири во кругот на...

Ќе се испитува што ја предизвикало непријатната миризба во Прилеп

По земени примероци од местото од каде деновиве се вршеа контроли на опожарена површина во кругот на поранешната фабрика 11 Октомври од Прилеп, од каде...

Инспекциски служби ја истражуваат појавата на непријатна миризба во Прилеп по бројните поплаки

Секоја вечер од 19 часот до раните утрински часови, веќе една недела прилепчани чувствуваат непријатна миризба во поголем дел од градот, околу поранешната фабрика „11...

Јапонскиот амбасадор Казуја Оцука го посети Кичево

Денес во посета на Кичево беше јапонскиот амбасадор Казуја Оцука, кој најпрво ја посети општина Кичево каде оствари средба со градоначалникот Фатмир Дехари. Оцука...

Осумдесет години од првото ослободување на Кичево

Денес со пригодна програма беше одбележана 80-годишнината од првото ослободување на првоослободениот град во земјава Кичево. По интонирањето на националната химна, од страна на...

Пожари на нови депонии во Тетовско, повторно се чувствуваат чад и смрдеа

Територијалната противпожарна единица Тетово вчера и денес повторно интервенира на повеќе пожари што се појавија на депонии, а најголема од сите која беше видлива...

Комеморација за бегството на политичките затвореници во Битола

На 6 септември 1944 година, во Битола се случи бегството на политичките затвореници од Централниот областен фашистички затвор во Битола, каде беа затворани политички...

Во библиотеката во Битола отворена „Дневна соба“,

Денеска во Националната установа Универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ во Битола беше промовиран нов библиотечен мултифункционален простор наречен „Дневна соба на градот“ каде што...

Цените на локалните земјоделски производители во Кичево повисоки од лани

Надежите на граѓаните на Кичево дека ќе можат да купуваат поевтини земјоделски производи кога ќе почнат да продаваат локалните земјоделски производители не се остварија,...

Бројот на новите средношколци во Струмица е преполовен, а во четири населени места нема...

Новата учебна година во деветте основни училишта во Струмица ќе ја почнат 442 првачиња, колку што се запишале заклучно со 31 мај годинава, а...