Ознака: Стоби

„Хуманоста на дело“ – забава, дружење и поддршка на лицата со...

Голема благодарност за убавата дружба, енергија, топлина и споделената љубов што зрачеше од сите нас. Ноти на благо вино, музика и искрени насмевки, напиша...

„Хуманоста на дело“ – забава, дружење и поддршка на лицата со...

Голема благодарност за убавата дружба, енергија, топлина и споделена љубов која зрачеше од сите нас. Ноти на благо вино, музика и искрени насмевки, напиша...

Реставрирана Старата железничка станица во Стоби

Во археолошкиот локалитет Стоби во тек се активности за реализација на проектот „Конзерваторско-реставраторски работи и конструктивно зајакнување на објектот Стара железничка станица и нејзина...

Старата епископска базилика во Стоби

Еден од најзначајните објекти во Стоби е Епископската базилика, позната како Базилика на епископот Филип. Истражувањата дадоа значајни податоци за одделните конструкции на овој...

Отворање со „Антигона“ на „Београдско драмско позориште“

Во пресрет на фестивалот на античка драма „Стоби“ Деветнаесеттото издание на интернационалниот фестивал на античка драма „Стоби“, под мотото „Во нови слики“, ќе се одржи...

Стоби – градот што бил посетен од римскиот император Теодосиј

Занимливости Во историските извори, античкиот град Стоби првпат се споменува од страна на римскиот историчар Тит Ливиј, кога ја опишува победата на македонскиот крал Филип...

Најквалитетните вина на „Стоби“ во Москва

На рускиот пазар, како и на сите други пазари каде што се присутни, нудат производи со издржан квалитет, кои се соодветни на барањата и...