Ознака: пасошите

Пратениците ги спротивставуваат партиските интереси наспроти граѓанските

Сите моменти поврзани со кризата за личните документи, пред одржувањето на собраниската седница на која пратениците треба да одлучат за продолжување на важноста на...

Пасошите за транспортерите и за превозниците ќе се издаваат на „брза...

Транспортерите и превозниците од земјава што поседуваат сертификати за професионални возачи ќе можат по брза постапка да извадат патни исправи, истакна вчера Благој Бочварски,...

Уставниот суд има применлива одлука за проблемот со пасошите

Уставниот суд треба да биде доследен на одлуката од 2014 година, каде што укина две одредби од Законот за патни исправи и каде што...

Проблемот со пасошите се решава со една нота

Став Проблемот со важноста на документите, а особено на пасошите, со право, го вознемири целото општество, иако е тоа лесно решливо. Ако се знае како....