Ознака: Хаваите

Кои ултрабогати инвеститори купуваат имоти на Хаваите

Ултрабогати инвеститори, меѓу кои се и Лери Елисон и Опра Винфри, купија големи имоти во американската држава Хаваи. Опра Винфри пред една година купи...

Екстремната суша предизвика езеро на Хаваите да стане розово

Езеро на Хаваи мистериозно стана светлорозово, а експертите изразуваат загриженост поради тој бизарен феномен. За оваа „чудна“ нијанса, научниците велат дека можеби е виновна...