Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 26050)

Која километража е најдобра за да купите или да продадете возило?

Поминатата километража на еден автомобил всушност ги покажува неговата старост и амортизација, независно колку делови му се променети на автомобилот. Според познавачите со кои...

Два и пол милиони евра за загубарот Железници – транспорт

Во одлуката на Министерството за транспорт се образложува дека таа е донесена заради помош за исплата на плати, но и за расчистување со обврските...

Ќе биде ли оризот прогласен за стратегиска култура

Од Националната земјоделска мрежа јавно упатија ултиматум до надлежните дека „доколку до крајот на февруари не ги добијат субвенциите и надоместокот за зелена нафта,...

Денешна Македонија немаше да суштествува без саможртвата на македонските херои

Како нација, држава и општество имаме должност да го негуваме аманетот што ни го оставија македонските херои и да се сеќаваме на нивната пожртвуваност...

За нас професорите, пренесувањето знаење и обуката се определба, а не...

Политичката елита нѐ прозива нас, професорите, да си ја гледаме примарната обврска и да ги едуцираме младите луѓе во Македонија. За нас, пренесување знаење...

„Алкалоид“ АД Скопје со историско достигнување во третманот на рефлуксен езофагитис...

„Алкалоид“ во изминативе години започна процес на редизајнирање на постојни генерички фармацевтски производи за нови индикации, со цел создавање лекови со додадена вредност што...

Спортски вести

Продолжува шаховската обука во училиштата Во организација на шаховскиот клуб Прилапон и Леонид Грашкоски, неодамна се одржа обука за наставниците од основните училишта од Прилеп,...

Млекото не треба да се чува на вратата од фрижидерот

Домување Одржувањето на храната свежа е исклучително важно од неколку причини. Прво, свежата храна е побезбедна за јадење бидејќи го намалува ризикот од болести и...

Доброто предизвикува добро!

Етика за млади За секој човек е најважно да постапува вистински човечно во животот, да има добри особини и да прави добри дела. Тоа значи...