Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 26050)

Учениците од скопското училиште „Војдан Чернодрински“ ја илустрираат новата книга...

РАБОТИЛНИЦА ЗА КРЕАТИВЕН ИЗРАЗ Во библиотеката на основното училиште „Војдан Чернодрински“ во Скопје, минатата седмица се одржа интересен креативен настан за шеесетина четвртоодделенци. Тоа беше...

Македонските хашки случаи полека, ама сигурно го пробиваат патот до правдата

Партијата Демократски сојуз достави инцијатива до Уставниот суд за поништување на автентичното толкување на Законот за амнестија со кое се запре постапката за четирите...

Македонија почнува со подготовките за квалификациите за ЕП 2025

Црвено-жолтите в петок го играат првиот меч, со Естонија, во Скопје, а потоа в понеделник гостуваат во Полска. Во групата Х е и репрезентацијата...

Институционален дуализам со шмек на федерализа

Практика е организаторот на вакви големи настани да испраќа повеќе покани до државите бидејќи не е запознаен во целост со агендите на тамошните политичари,...

По хигиената се познава и патриотизмот

Преку призмата на нашиот однос кон Водно станува јасно зошто сме тука каде што сме. Такви сме ние кон сѐ што имаме, вклучувајќи ја...

Ивановски постави нов македонски рекорд и се доближи до настап на...

Ова претставува многу силен резултат во дадениов момент, што, секако, го вбројува како претендент за учество на ЛОИ годинава. А за учесник на ЛОИ...

Не постои дете што „не го бидува за ништо“!

Она што возрасните секогаш треба да го знаат и да го применуваат е постојано да се ангажираат за поддржување и поттикнување на креативноста на децата,...

Држава на живи мртовци

Македонија е колонизирана држава. Во најдобар случај. Во најлош, таа е протекторат со неофицијален намесник. Таа е само парче територија без трошка суверенитет, каде...

Моќта на културната дипломатија

Културната дипломатија е вид јавна дипломатија и мека моќ, која вклучува размена на информации, идеи, уметност, јазик и други аспекти на културата меѓу нациите...