Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25991)

Ѓоковиќ осми пат број еден, по многу години одново високи пласмани...

Ѓоковиќ е број 1 рекорден осми пат (двапати повеќе од Сампрас), сега има рекордни 402 недели на врвот на АТП-рангирањето (гарантирано ќе остане број...

Политички оптимизам наспроти дипломатскиот реализам

Има поединци што и натаму веруваат дека уставните измени се единствениот начин земјата да зачекори по европскиот пат и се цврсто убедени дека ќе...

Што е соодветна санкција за најбруталните злосторства во...

Според Уставот на независна Македонија од 1991 година, смртната казна е исклучена како можност од казнениот систем. За таквото конципирање на македонскиот устав поврзано...

Менувањето на личните документи нацифашистички проект

(Или финализација на идентитетската смрт на Македонците) Нацифашизмот, драг читателу, да го дефинираме тој поим за да нема забуна, е старозаветен пронајдок, ариевски во основа,...

Околу дневната евтина тарифа за електрична енергија

Од 1 декември 2023 г. почна да важи новата мерка што ја донесе Владата на Република Македонија (РМ) во врска со корисниците на електрична...