Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25823)

Од творештвото на писателите: Перо Миленкоски, Васил Мукаетов, Вера Андон и...

Анкета Еден дедо со бели коси, еден добар старец пензионер, бастун и очила што носи, дедо ѝ на малата Цвета, меѓу децата од мојата улица спроведе голема анкета. На секое дете...

Инфраструктурни интервенции или интервенции во „мајндсетот“?

Не знам како да го наречам односот на надлежните. Дали е неагилност, неажурност, неодговорност, не знам, ама со сигурност знам дека на граѓаните веќе...

Македонските малцинства со татковинска љубов на мнозинство!

Сета оваа беспоштедна борба на македонското малцинство во соседните земји е најдобрата лекција за тоа како се брани сопствениот идентитет, лекција што очигледно луѓето...

Гимнастичко-моторички и дендролошки парк за здрави поколенија

Кавадарци може да се пофали дека е град што посветува многу во делот на обезбедување соодветен простор за забава и рекреација на децата. Самиот...

Мала хронологија

Почна војната од 2001 година. Куманово со седмици беше без вода бидејќи некој „непознат“ ги затворил вентилите. Се случи и ужасниот напад кај Карпалак....

Парите се трошат, писмото се кине

Парите се трошат, писмото се кине, а љубовта трае вечно до гроба... така испеал народниот пејач. А денес, во ерата на апсолутна медијализација и...