Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25781)

По посетата на кинескиот претседател Си Џинпинг на Москва Засега отворено...

Кинескиот претседател Си Џинпинг, по тридневната посета, вчераутро си замина со авион од Москва. Иако сѐ уште е рано за давање заклучоци за неговата...

Меѓународната банкарска криза и глобалната економија

Банкарската криза што ја погоди банката Силикон вали (СВБ) минатата недела се прошири. Со ужас се сеќаваме на прелевањето на двете неодамнешни финансиски кризи:...