Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25700)

Премиера на „Сите сме птици“ на Слободан Унковски

На сцената на Македонскиот народен театар утревечер премиерно ќе биде изведена претставата „Сите сме птици“, работена по текстот на либанско-канадскиот автор Важди Муавад, а...

Зошто телото некогаш има потреба од повеќе сол

Ако забележите дека имате потреба од повеќе сол, можеби има добра причина. Тоа може да биде начин на вашето тело да ви каже дека...

Конференцијата „Обединет Балкан во обединета Европа“ во 2023-та

Академија „Академија „Балканика Еуропеана“ Академијата „Балканика Еуропеана“, која опфаќа врвни уметници и научноистражувачки експерти од десет земји на Балканот и која беше формирана во Букурешт...

Сѐ погласни тврдења во Софија дека ЕУ е лицемерна

Две години Бугарија е во тешка политичка криза, во која екстремните судирања меѓу главните политички партии во земјата се пречка за формирање стабилна коалициска...

Работодавачите предлагаат мерки за надминување на кризата

Со првиот пакет мерки, ОРМ бара од Владата директно да ја субвенционира цената на електричната енергија што ја купуваат компаниите на отворениот пазар над...

Албански банди и албанските мигранти

Британскиот премиер Риши Сунак најави нови мерки за справување со големиот број албански мигранти што пристигнуваат во Велика Британија и бараат азил. Тие вклучуваат...

Дали затегнувањето на монетарната политика повеќе е проблем отколку решение за...

Претставниците на бизнис-заедницата и економските експерти предупредуваат дека треба да се биде внимателен во ваквата монетарна политика, зашто на крајот некој ќе мора да...

На Тикток демнат голем број замки поставени од сајбер-криминалците

Сите што ја користат интерактивната мрежа Тикток знаат како функционира таа. На неа има строго „следбеници“ што не објавуваат ништо, туку, базирано на нивниот...

Во потрага по идентитетот на градот: Културите просторно се допираат, но...

Да се живее во Скопје, да се има статусот на „скопјанец“, согледано од повеќе аспекти на македонската реалност, ги наметнува прашањата дали е тоа...

Малку беа пандемијата и кризата, па сега и лажните бомби го...

Лажните дојави за бомби, кои во последниов период ги празнат училниците, трговските центри и други објекти и институции низ земјава, сѐ повеќе ги нарушуваат...