Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25642)

Што нѐ прави постојано лути и постојано уморни

Порано трошевме работи и сакавме луѓе, денес е обратно Велимир Сриќа Да, живееме во креативни времиња. Медицината напредна толку многу што практично ниту едно човечко суштество не...

Европа треба да се подготви за долготраен конфликт во Украина

Марк Ленард Нуклеарното сениште повторно ја прогонува Европа. Неодамна рускиот претседател Владимир Путин нареди мобилизација на околу 300.000 резервисти и најави дека ќе ги...

Студената војна се врати на европска почва

Јошка Фишер Конфликтот во Украина е обид да се врати часовникот назад во времето кога Русија беше суперсила што доминираше во Источна Европа. Сепак,...