Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25556)

Само поранешни домаќини останаа во игра за организација на ЗОИ 2030

Шпанија ја повлече кандидатурата за ЗОИ 2030, па сега остануваат три града-кандидати за домаќини на тие зимски игри - Сапоро (домаќин во 1972 година),...

Трка и по слободните фудбалери

На листата на „Би-би-си“ се некои од најголемите фудбалски имиња што играат во Европа, како на пример Бејл, Погба, Ериксен, Дембеле, Суарез, Ди Марија,...

Прекројувањето на македонскиот идентитет ја деформира целосната кројка на ЕУ

Одговорноста за прекројувањето на македонскиот национален идентитет во демократска и културна Европа е на Европската Унија. Никаква „креативна фразеологија“ нема да ја оправда ЕУ...

Чиј е поголем?

Туку, не сакаат да направат споредба, дека 17 мај беше одраз на растечкото незадоволство на граѓаните против Владата на Никола Груевски, како што 18...

Какви општини имаме

Познато е дека во земјава постојат општини и населени места. Тие се регулирани со Законот за територијална организација на локалната самоуправа, кој е донесен...