Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25526)

Во Гевгелија одбележана Неделата на Црвениот крст

Од 8 до 15 мај Со пригоден настан за граѓаните, членовите и поддржувачите, Општинската организација на Црвениот крст – Гевгелија, во саботата, на градскиот плоштад,...

Внимателно движи се и за себе грижи се!

Од творештвото на писателот за деца Перо Миленкоски (10) Драги деца, на страниците на „Колибри“, во десетина продолженија, објавуваме една многу поучна серија, преку која...

Учениците од општината Илинден другаруваа со истакнати македонски писатели

Литературно матине за деца Во рамките на Деновите на културата во општината Илинден и литературната манифестација „Илинден 2022“, во домот на култура „Илинден“, на 11...

За рекордите и по нив

Има уште многу вакви работи за набројување кога станува збор за нефункционалноста на институциите, но, ете, како некаков светол зрак во темниот тунел на...

Макрочипот на Кирил Пејчиновиќ

„И излезе звезда со опашка зјело темна и не бје подобна звездам, токо таке саде опаш по вечера огреуеше откај Солун, заождаше куде Мореја“....

Хиперстварност – „Битлси“ во хроматскиот универзум

Проектот „Отспротива хроматскиот универзум“ е обид да се продре во длабочините под совршенството на музичките форми на неповторливите песни на „Битлси“, за да ги...