Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25508)

Зголемувањето на нуклеарниот арсенал не е одговор на конфликтот во Украина

Од украинското искуство многу лесно може да се согледа и да се заклучи дека дури и најмалата нуклеарна одбрана е корисна во ерата на...

Воскресение за спасение

Симболиката и значењето на Велигден, меѓу другото, се жртвувањето и покајанието. Македонија сиве овие години се ставаше себеси во улога на жртва. Можеби сега...

„Ванчо Михајлов“ е заедничка амбасада на САД, ЕУ и НАТО

Ванчо Михајлов нема идеологија. Тој е гангстер и како таков е близок со бугарскиот двор, Мусолини, нацистите, Британската Империја, масонските ложи, Коза ностра. За...

Европски триумф на националните популисти

Првиот круг на француските претседателски избори испрати сигнал дека заврши епохата на традиционалните политички партии. Тие заедно не успеаја ни да надминат пет проценти...