Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25462)

Десет суперздрави намирници што се одлични за вашето куче

Животни Најдобар начин да го одржите вашето куче среќно и здраво е да го храните со висококвалитетна храна за домашни миленици и да има урамнотежена...

Карневалот „Прочка“ на 4 март во Прилеп

По 20-ти јубилеен пат, на 4 март во Прилеп ќе се одржи карневалот „Прочка“, кој последните две години не се реализира поради пандемијата на...

Користиме само 10 отсто од мозокот – мит или вистина?

Мозокот е најсложениот орган во човековото тело, а се верува дека луѓето користат само 10 отсто од неговиот капацитет. Има ли вистина во тоа?...

Познатите личности со поддршка за Украина

Војната во Украина го крена на нозе целиот свет, а многу познати личности се огласија на социјалните мрежи, обидувајќи се барем виртуелно да изразат...

Игор Иванов реизбран за претседател на ДФРМ

На редовното изборно собрание, по четиригодишниот мандат како претседател на Друштвото на филмски работници, со големо мнозинство,гласови беше реизбран Игор Иванов-Изи. На истото собрание беа...

Вкупно 69 проекти во Валандово – градот на културата

Општина Валандово оваа година ќе биде организатор на манифестацијата „Град на културата“, одлучи комисијата по распишаниот конкурс на Министерството за култура. На конкурсот беа...

Презентација на проектот „Неочекуван дијалог – Рембрант и Јанкуловски“

Во галеријата на „Остен“ е поставен проектот „Неочекуван дијалог - Рембрант и Јанкуловски“, кој ќе може да се види до 24 февруари 2023 година....

Во време на македонско негирање важна е правилна употреба на кирилицата

Дигиталната типографија широко ги отвора портите што водат кон запишувањето на македонскиот пишан збор во вечноста, со нашата една и единствена македонска кирилица, вели...

Се одмрзнуваат цените, се замрзнуваат маржите

Новата одлука неминовно ги наметнува прашањата за ефектите што ќе произлезат од неа, колку време може да се применуваат вакви ограничувања во слободна пазарна...

Практиката во прв план, а теоријата во втор

Во Македонија, според податоците на Државниот завод за вработување, само 1.200 високообразовани лица нашле работа во првиот месец по завршувањето на образованието, додека над...