Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25462)

Недостатоците ја сведуваат сајбер-безбедноста на игра на мачка и глушец

Експертите за сајбер-безбедност посочуваат дека отсуството на соодветна грижа од страна на институциите и компаниите, недоволната екипираност со кадар, непостоењето на соодветни законски рамки, како...

Практиката во прв план, а теоријата во втор

Во Македонија, според податоците на Државниот завод за вработување, само 1.200 високообразовани лица нашле работа во првиот месец по завршувањето на образованието, додека над...

Дали Македонија се потпира доволно на пријателите од странство

Позитивните пораки што доаѓаат од лица што се докажани пријатели на Македонија недоволно се искористуваат во нашата дипломатија, за разобличување на невистините, клеветите и...

Руски трговски биланс за 2021 година

И пред избивањето на воениот конфликт, додека Русија имаше тензии во текот на целата измината година, благодарение на своите природни ресурси, според статистичките податоци,...

Спортски вести

ШАХ - ИНТЕРНЕТ-СЕРИЈА НА ШАМПИОНИТЕ Карлсен победи на првиот онлајн турнир годинава Светскиот првак Магнус Карлсен (2.865 рејтинг-поени) победи на првиот турнир на шаховската турнеја на...

За Русија да живее со НАТО до нејзините граници во Украина...

Потсетување на некои анализи на покојниот новинар и дипломат Мирослав Лазански за руско-украинското прашање Поранешниот новинар, а подоцна и српски амбасадор во Москва, покојниот Мирослав...

Репрезентативките се собираат за дуелите со Словенија

Првиот натпревар е закажан в четврток во Целје, а реваншот в недела во Скопје. Во годинашното издание на Еврокупот учесници се трите домаќини на...

Изминатата недела повеќе од четири илјади граѓани ја користеле жичницата...

Во периодот од 17 до 24 февруари, со жичницата до врвот на Водно се возеле 4.629 граѓани, односно само за време на викендот 3.854...

Почина Мирослав Наумовски-Лав

ИН МЕМОРИАМ Вчера во Скопје почина доајенот на македонското спортско новинарство Мирослав Наумовски-Лав. Работниот век го помина во дневниот весник „Нова Македонија“, каде што беше...

Итно да втаса агенда за на „зелена маса“

Од Москва и од Киев веќе се изрази подготвеност за наоѓање дипломатско решение. Процесот за наоѓање мирољубиво решение треба да почне што побргу, пред...