На редовното изборно собрание, по четиригодишниот мандат како претседател на Друштвото на филмски работници, со големо мнозинство,гласови беше реизбран Игор Иванов-Изи.
На истото собрание беа усвоени и извештаите на: Симеон Мони Дамевски за ИФФК „Браќа Манаки“, Томи Салковски за „Златна рамка“ – ревија на македонски филм и на Иван Ивановски за „50 години македонски анимиран филм“.
Игор Иванов-Изи ќе го предводи Друштвото на филмски работници во наредните четири години. Во овој мандат, фокусот ќе биде ставен на зголемувањето на националниот буџет за филм и други аудиовизуелни дела, донесување нов закон за филмска дејност и конечно решавање на статусот на филмските работници.