Ознака: Црква „Свети Никола“

Црквата „Свети Никола“ во селото Радожда

Според проф. д-р Сашо Цветковски од истражувачкиот центар за културно наследство „Цветан Грозданов“, на иконостасот има престолни икони што ce идентификуваат во втората половина...