Ознака: црвени

За волците, мечката и западната шума со црвени фенери

Едно време ми се смачи (цел живот) да ја гледам онаа позната карикатура со четирите волци што ’ржат околу Македонија со подзинати усти. Се...

Зошто филмските постери за комедии секогаш имаат огромни црвени букви?

Постои едно правило зад секој филмски постер што некогаш сте го виделе. Помеѓу 2003 и 2013 година, директорот за маркетинг Вилијам Лопер лансираше по...

Јајца се вапсуваат веќе 2.500 години

Црвените јајца се неизоставен дел на празнувањето на големиот христијански празник Велигден. Тие се украсуваат и вапсуваат во текот на великата Страсна недела, најчесто...

ВМРО-ДПМНЕ дели црвени картони

Три дена по гласањето за потребата од уставни измени во Собранието и ноќта спроти одбележувањето на Денот на македонската револуционерна борба, централниот комитет на...