Ознака: туристички

Идниот туристички развој е неопходно да го развиваме на повеќе нивоа

Туристичката сезона за Охрид ја поминуваме добро и е над очекувањата. Пополнетоста на хотелските капацитети во август е меѓу 80 и 90 отсто. Така...

Шверцерските групи како туристички агенции

Криминални поведенија на маката на мигрантите Балканските медиуми ги синтетизираат вестите што доаѓаат од повеќе извори, а во суштина зборуваат за една иста тема –...

Туристички локации каде што се јаде и пие под земја

Во минатото, подземните пештери и тунели служеле како безбедно засолниште, а денес повеќето претставуваат уникатни туристички локации каде што можете да се одморите со...

„Гугл“ овозможи виртуелни посети на туристички локации

Пандемијата на коронавирусот предизвика хаос низ целиот свет, кој вклучува и ограничувања на патувањата, но благодарение на „Гугл“ сега е можно виртуелно да се...