Ознака: стари лица

Обучени 300 негуватели за нега на 900 стари лица во нивните...

Со проектот за подобрување на социјалните услуги, 300 негуватели ќе пружаат нега на 900 стари лица над 65 години во нивните домови. Од Министерството за...

Данска и Норвешка нема да вакцинираат стари лица со вакцината од...

Данска и Норвешка во моментот нема да им ја даваат вакцината против Ковид-19 развиена од фармацевтската компанија „Астра зенека“ на лица над 65-годишна возраст,...

Кралот на Шведска вели дека земјата не успеала да ги заштити...

Кралот на Шведска, Карл XVI Густав, вели дека верува оти неговата земја не успеала да ги заштити старите лица во домовите за нега од...

Старските домови во Шпанија први ќе бидат вакцинирани против ковид-19

Штитениците и персоналот на домовите за стари лица ќе бидат први вакцинирани против коронавирус во Шпанија, изјави министерот за здравство Салвадор Ила, најавувајќи национален...

Општина Кисела Вода објави конкурс за обука за негуватели за помош...

Општина Кисела Вода во соработка со социјалното претпријатие, односно со професионалниот сервис за грижа и нега на стари и изнемоштени лица во домашни услови...

Ковид-19 најризичен за постарите лица, почитувањето на мерките за заштита од...

Ковид-19 е акутна респираторна болест предизвикана од САРС КоВ-2 вирусот што предизвикува поголема смртност кај лица на возраст од над 60 години и кај...

Шведски епидемиолог жали за бројот на стари лица што починале од...

Главниот шведски епидемиолог рече дека длабоко жали што потфрлила заштитата на домовите за стари и изнемоштени лица од коронавирусот и за големиот број смртни...

Нови заболени во домовите за стари лица

Србија Здравствените власти во Србија се соочија со нови заболени лица во старечките домови во Ниш. Во приватниот дом за стари лица „Ескулап“, каде што...

Дезинфициран домот за стари лица „Аеродром“

Општина Аеродром ги дезинфицира сите влезови на домот за стари лица „Аеродром“, а почна да врши и дезинфекција на сите објекти на основните училишта...

Радикална мерка во БиХ: Забрането движење за деца и стари

Босна и Херцеговина воведува нова радикална мерка во борбата против ширњето на коронавирусот. Федералниот штаб за цивилна заштита издаде нови наредби на денешната четврта вонредна...