Ознака: сертификати

Олеснување за добивање на зелените сертификати

Од Европската комисија соопштија дека работат на предлог што би ги променил сегашните препораки со кои се забранети неприоритетните патувања на граѓаните од Западен...

Исланд е првата европска земја што воведе сертификати за вакцинација

Исланд е првата европска земја што воведе сертификати за вакцинација против Ковид-19 за своите граѓани и првата земја што дозволува влез без ограничувања за...

„Алкалоид“ со потврдени сертификати за добра производствена практика

Редовни проверки од страна на високи регулаторни авторитети се основа за стекнување и одржување на авторизациите за пласман на производите на компанијата во Европската...

Царинската управа додели сертификати за дигитализацијата

Царинска управа им додели сертификати на царинските службеници, компаниите и на здруженијата што се заслужни за дигитализацијата на царинското работење, по повод одбележување на...

Доделени сертификатите за учесниците во проектот „Јас го сакам Кичево“

Учесниците вклучени во проектот „Јас го сакам Кичево“, што се состоеше од три активности, денес ги добија своите сертификати, како доказ дека биле активно...

Сертификати за фер компании

Сертификат „Фер за потрошувачот“ добија 45 компании, кои имаат јасно дефинирани правила за заштита на безбедноста и здравјето на потрошувачите, со фер пазарни практики...

Русија ги прифати извозните сертификати со новото име

Камионите со стока влегуваат во Руската Федерација со декларација на која стои ПЈРМ и сертификат на кој го пишува новото име - Република Северна...

„Медициски кловнови“ ќе ја подобруваат психолошката состојба на тешко болните

Специјално обучени медицински лица наречени „медицински кловнови“ кои владеат специјални вештини ќе ја подобруваат психолошката состојба на тешко болните хоспитализирани деца и возрасни во...

Сертификати за компаниите што се фер со потрошувачите

До крајот на годинава 46 домашни компании ќе добијат сертификат „фер со потрошувачот“ како вид гаранција дека постапуваат чесно со купувачите или корисниците на...

Иванов ги додели сертификатите на учесниците во програмата „Ден со македонските...

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов денеска ги додели сертификатите на учесниците во програмата „Ден со македонските водечки извршни директори", во рамки на која...